Μενού

0

€0.00

Λιπαντικά αυτοκινήτου

24 Προϊόντα

Κατάλογος

Εμφάνιση

Ανά σελίδα

Απόκρυψη Φίλτρων

show blocks helper

Εύρος τιμής

Κατασκευαστής

Διαστάσεις

Αριθμός κλειδιών

Kelvin

Led Οθόνη

Lumen

Σειρά

Σένσορες

Τεχνολογία

Τύπος

Τύπος Αρωματικού

Τύπος Υαλοκαθαριστήρα

Volt

Watt

Χρώμα

Προϊόν Αξονας

Αμπέρ

Αμπέρ Εκκήνισης

Αμπερώρια

Αναλογία

Αριθμός LED

Διάμετρος

Διάμετρος Ποτηροθήκης

Μέγεθος

Μήκος

Περιστρεφόμενη κεφαλή 360°

Πλευρά τριγώνου

Πλήθος

Πολικότητα

Στήριξη

Στήριξη βάσης

Στήριξη συσκευής

Τάση

Τύπος Λιπαντικού

Χωρητικότητα

Χρώμα Σέλας

Χρώμα Χειρολαβών

Υλικό

  • 1
  • 2

Λιπαντικά Αυτοκινήτου


Τα λιπαντικά αυτοκινήτου είναι πολύ σημαντικά για να διατηρήσετε τον κινητήρα του και άλλα μέρη του σε καλή κατάσταση. Εκτός από τη βασική σημασία τους, που είναι να μειώνουν την τριβή και τη θερμότητα που αυτή παράγει, έχουν και άλλες λειτουργίες. Μαζί με το κύκλωμα ψύξης μειώνουν τη θερμοκρασία του κινητήρα. Επίσης, αποτρέπουν τη διάβρωση και τη σκουριά και καθαρίζουν τη «λάσπη» που αναπτύσσεται μέσα στη μηχανή από υποπροϊόντα καύσης.


Μονότυπα και πολύτυπα λιπαντικά αυτοκινήτων


Ένας βασικός δείκτης σε όλα τα λιπαντικά αυτοκινήτου είναι το «ιξώδες», δηλαδή το πόσο ρευστά είναι ανάλογα με την εκάστοτε θερμοκρασία. Όσο πιο υψηλή είναι η θερμοκρασία, τόσο πιο λεπτόρευστο είναι το λιπαντικό.

 

Στην αγορά υπάρχουν μονότυπα και πολύτυπα λιπαντικά. Μονότυπα είναι τα λιπαντικά που διατηρούν το ιξώδες τους σε μικρό εύρος θερμοκρασιών. Χρησιμοποιούνται κυρίως σε παλιές μηχανές και μόνο τους θερμούς μήνες του χρόνου. Πολύτυπα είναι τα λιπαντικά που προσαρμόζουν και διατηρούν το ιξώδες τους σε μεγάλο εύρος. Είναι ιδανικά για νεότερους κινητήρες και απότομες αλλαγές θερμοκρασίας (π.χ. όταν βραδιάζει ή όταν μπαίνουμε από το χειμώνα στην άνοιξη).

 

Στο Auto-Motive θα βρείτε το λιπαντικό αυτοκινήτου που θα διατηρήσει τον κινητήρα σας σε ιδανική κατάσταση. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του μηχανικού σας. Φυσικά, μπορείτε να επικοινωνήσετε και μαζί μας για οποιαδήποτε απορία.

Messenger icon
Στείλτε μας μήνυμα μέσα από την εφαρμογή του Messenger