5 αξεσουάρ για δροσιά στο αυτοκίνητο Auto Motive.gr

5 αξεσουάρ για δροσιά στο αυτοκίνητο

Το καλοκαίρι βρίσκεται σταθερά μαζί μας, όχι όμως και η δροσιά στο αυτοκίνητο! Τέτοια εποχή, τις περισσότερες ώρες μέσα στη μέρα, η οδήγηση μπορεί να γίνει από δύσκολη μέχρι και επικίνδυνη. Το άνναμα του κλιματισμού μοιάζει να είναι η μόνη προφανής λύση, και αυτή όμως έχει τις επιπτώσεις της, κυρίως στην κατανάλωση καυσίμου και στην απόδοση του αυτοκινήτου (ιδίως σε παλιότερα μοντέλα).

Υπάρχουν, όμως, και άλλοι τρόποι για να πετύχουμε την πολυπόθητη δροσιά στο αυτοκίνητο; Το Auto-Motive συγκέντρωσε για εσάς 5 αξεσουάρ αυτοκινήτων που μπορούν να κάνουν τις συνθήκες μέσα στην καμπίνα πολύ πιο ευχάριστες. Αλλά ας δούμε πρώτα γιατί είναι σημαντικό να κρατάμε τη θερμοκρασία μέσα στο όχημά μας σε λογικά επίπεδα.

 

Γιατί είναι καλό να διατηρούμε δροσερή την καμπίνα του αυτοκινήτου

Διατηρώντας την καμπίνα του αυτοκινήτου δροσερή, δεν κερδίζουμε απλώς μία ευχάριστη εμπειρία ταξιδιού, αλλά και πολλά ακόμα, όπως:

1. Καλή σωματική κατάσταση: Το δροσερό εσωτερικό του αυτοκινήτου προστατεύει τους επιβάτες από υπερθερμίες, υπερβολική εφίδρωση, αίσθηση δυσφορίας. Ας έχουμε στο μυαλό μας ότι αρκούν 15-30 λεπτά παρουσίας στον ήλιο για να αυξηθεί θεαματικά η εσωτερική θερμοκρασία του αμαξιού, εξαιτίας της ηλιακής θερμότητας που μπαίνει από τα παράθυρα και παγιδεύεται στην καμπίνα. Μπορούμε, λοιπόν, να φανταστούμε τι προκαλεί στο σώμα η παρουσία μας σε ένα αμάξι που βρισκόταν παρακρισμένο πολλή ώρα κάτω από τον ήλιο ή που ταξιδεύει για μεγάλο διάστημα σε ανοιχτούς δρόμους χωρίς σκιά.

2. Ασφάλεια Οδήγησης: Έχει αποδειχτεί με πολλούς τρόπους ότι ζέστη και θετική ψυχολογία δύσκολα πάνε μαζί. Όλοι ξέρουμε καλά ότι η οδήγηση σε συνθήκες καύσωνα επηρεάζει σημαντικά την ψυχραιμία μας και θολώνει το μυαλό μας. Συνεπώς, η δροσιά στο αυτοκίνητο, που συμβάλλει στη συγκέντρωση και την ευελιξία του οδηγού, μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές, αφού βοηθάει στην αποφυγή ατυχημάτων και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας.

3. Διάρκεια Ζωής του Αυτοκινήτου: Η διατήρηση μιας λογικής θερμοκρασίας μπορεί να βοηθήσει και στο να διατηρηθεί το εσωτερικό του αυτοκινήτου. Ως γνωστόν, οι μεγάλες θερμοκρασίες αλλοιώνουν τα δερμάτινα και τα πλαστικά μέρη του αυτοκινήτου και τα κάνουν να φαίνονται παλιά, ξεβαμμένα κτλ. Σε μερικές περιπτώσεις τα καταστρέφουν και εντελώς.

 

5 αξεσουάρ για δροσιά στο αυτοκίνητο

Η διατήρηση της δροσιάς στο αμάξι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού είναι εφικτή με μερικά απλά και αποτελεσματικά αξεσουάρ:

Ηλιοπροστασία αυτοκινήτου

Φυσικά και τα αξεσουάρ για ηλιοπροστασία αυτοκινήτου θα ήταν πρώτα-πρώτα στον οδηγό μας! Οι επιλογές που υπάρχουν σήμερα στην αγορά είναι εκατοντάδες και χωρίζονται στις εξής βασικές κατηγορίες:

  • κουρτινάκια αυτοκινήτου/σκίαστρα αυτοκινήτου υφασμάτινα: τα κλασικά κουρτινάκια ηλιοπροστασίας αυτοκινήτου (γνωστά σε πολλούς και ως ηλιοστόπ) είναι φτιαγμένα από σκούρο διχτυωτό ύφασμα που κόβει αρκετά την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να ακυρώνει τελείως τη θέα. Στερεώνονται με βεντούζες μέσα στην καμπίνα και τοποθετούνται στα πλαϊνά παράθυρα ή στο πίσω τζάμι.

Ηλιοπροστασία Αυτοκινήτου Feral Για Τα Πλαϊνά Τζάμια Τετράγωνη Super UV 44x36cm 2 Τεμάχια

Ηλιοπροστασία Παρμπρίζ "Ομπρέλα" Με Χερούλι Feral Medium135x68cm 1 Τεμάχιο ΗΛΙΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΥ ΠΑΡΜΠΡΙΖ 70x145cmΗλιοπροστασία Παρμπρίζ Αλουμινίου ''Black'' Feral Μαύρο Matte XX-Large 175x90cm 1Τμχ

  • αντηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτου: οι αντηλιακές μεμβράνες αυτοκινήτου είναι φτιαγμένες από λεπτά νανοκεραμικά φιλμ, τα οποία τοποθετούνται πάνω στο παρμπρίζ. «Κόβουν» το μεγαλύτερο μέρος της θερμότητας αλλά και της υπεριώδους ακτινοβολίας, χωρίς όμως να μπλοκάρουν την οπτική επαφή με το δρόμο.

Αντιηλιακή Μεμβράνη Φιμέ Ultra Dark Black 50x300cm (1%) Amio 02936 1 Τεμάχιο

Ανεμιστήρας αυτοκινήτου

Μία vintage πινελιά ή ένας πολύτιμος σύμμαχος για βιώσιμες συνθήκες ταξιδιού; Και τα δύο! Ένας ανεμιστήρας αυτοκινήτου μπορεί να «κουμπώσει» σχεδόν οποδήποτε στην καμπίνα, να πάρει ρεύμα από τον αναπτήρα του αμαξιού και να προσφέρει σημαντική δροσιά μαζί με τα ανοιχτά παράθυρα. Γιατί όπως γράψαμε και παραπάνω, θα υπάρξουν και στιγμές που ο κλιματισμός θα πρέπει να σβήσει.

Καλύμματα τιμονιού

Τα καλύμματα τιμονιού δεν παίζουν απλά στιλιστικό ρόλο. Αντίθετα, είναι συνήθως φτιαγμένα από υλικά τα οποία περιορίζουν τη ζέστη το καλοκαίρι και το κρύο το χειμώνα. Με αυτόν τον τρόπο, η οδήγηση παραμένει ευχάριστη όλες τις εποχές του χρόνου. Επίσης, η δερματίνη του τιμονιού προστατεύεται από την έκθεση στον ήλιο, η οποία μπορεί να «φάει» το υλικό.

Κάλυμμα Τιμονιού Αυτοκινήτου Δερματίνη Με Γαζιά Μαύρο xxl 45cm

Ψάθες αυτοκινήτου

Τα ψάθινα πλατοκαθίσματα αυτοκινήτου (γνωστά και απλά ως ψάθες αυτοκινήτου) προστατεύουν το εργοστασιακό δέρμα ή το ύφασμα που έχουν τα καθίσματα του αυτοκινήτου, καθώς κρατούν μακριά την άμμο και την υγρασία της θάλασσας. Όμως, το κυριότερο είναι ότι προσφέρουν πολύ καλύτερη θερμοκρασία στους επιβάτες σε σχέση με τα συμβατικά καλύμματα, ιδίως αν αυτά είναι δερμάτινα ή πετσετέ.

ΨΑΘΑ BAMBOO CHARMY 45x95cm 1 ΤΜΧ

Φορητό ψυγείο αυτοκινήτου

Αυτό το τελευταίο αξεσουάρ δεν αφορά ακριβώς τη θερμοκρασία της καμπίνας, αλλά σίγουρα προσφέρει και αυτό δροσιά στο αυτοκίνητο! Τα φορητά ψυγεία με παροχή από τον αναπτήρα έχουν γίνει εδώ και πολά χρόνια must, ιδίως σε φίλους των μεγάλων ταξιδιών και του κάμπινγκ. Το μέγεθός τους είναι τέτοιο που επιτρέπει να μπουν πίσω από τη θέση του οδηγού, κρατώντας δροσερά τα φαγητά και τα αναψυκτικά της παρέας ακόμα και στις πιο «δύσκολες» καιρικές συνθήκες.

Ψυγείο Αυτοκινήτου Θερμοηλεκτρικό Mobicool 39lt MQ40W Με Ρόδες AC 230V / DC 12V Ψύξη 18°C Κάτω Από Την Εξωτερική Θερμοκρασία

300 Αξεσουάρ καμπίνας διαθέσιμα online στο Auto-Motive

Αν σας άρεσαν τα παραπάνω αξεσουάρ, μπορείτε να δείτε την πλήρη συλλογή μας από αξεσουάρ καμπίνας εδώ. Κάντε τώρα τις παραγγελίες σας από το ηλεκτρονικό μας κατάστημα και αποκτήστε τα αξεσουάρ της επιλογής σας με αποστολή σε ολόκληρη την Ελλάδα, με μόλις λίγα κλικ. Και για οποιαδήποτε απορία η ομάδα μας είναι άμεσα διαθέσιμη για επικοινωνία. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!

 

Το παρόν eshop διατίθεται προς πώληση. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε μας στο +30 698 436 0352.