Αξεσουάρ αυτοκινήτων για έξτρα εργονομία Auto Motive.gr

Αξεσουάρ αυτοκινήτων για έξτρα εργονομία

Αν υπάρχει κάτι που αγαπάμε πραγματικά στα αυτοκίνητα, αυτό είναι η δυνατότητα να τα διαμορφώσουμε εσωτερικά και εξωτερικά με βάση τις ανάγκες και το γούστο μας. Σε αυτό μπορεί να μας βοηθήσει και η τεράστια γκάμα από αξεσουάρ αυτοκινήτων που υπάρχουν στην αγορά.

Από όλη αυτή τη γκάμα εμείς επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε μερικά αξεσουάρ για εσωτερικό αυτοκινήτου που έχουν σκοπό να προσφέρουν μεγαλύτερη εργονομία στην οδήγηση αλλά και γενικότερα στην οργάνωση του οχήματός σας.

 

Αξεσουάρ ταμπλό αυτοκινήτου για τις καθημερινές μας ανάγκες

Το ταμπλό του αυτοκινήτου είναι κατά κάποιο τρόπο ο «πάγκος εργασίας» ενός οδηγού. Πέρα από το ότι φιλοξενεί πολλές ενδείξεις, κουμπιά και μοχλούς για τον έλεγχο του οχήματος, είναι και μια ιδανική επιφάνεια για να τοποθετήσει ο οδηγός πολλά από τα αξεσουάρ για εσωτερικό αυτοκινήτου που τον ενδιαφέρουν.

 

Βάσεις κινητών αυτοκινήτου

Το κινητό τηλέφωνο είναι ένα ιδιαίτερο απαραίτητο εργαλείο στις μέρες μας, το οποίο κουβαλάμε και χρησιμοποιούμε τις περισσότερες στιγμές.

Αν και η συνομιλία κρατώντας το κινητό στο αμάξι είναι επικίνδυνη και απαγορεύεται, μπορούμε πάντα να το χρησιμοποιούμε ως GPS, ραδιόφωνο ή να μιλάμε σε σε αυτό με κάποιο σύστημα bluetooth. Για να τα κάνουμε όλα αυτά πρέπει ιδανικά να τοποθετούμε τις συσκευές μας σε κάποια από τις βάσεις κινητών αυτοκινήτου που κυκλοφορούν στην αγορά.

Μία βάση κινητών αυτοκινήτου συγκρατείται συνήθως στο ταμπλό ή το παρμπρίζ με μία ανθεκτική βεντούζα. Παρόλα αυτά, αν θέλετε ακόμα μεγαλύτερη ανθεκτικότητα, μπορείτε να προμηθευτείτε μία βάση κινητού αυτοκινήτου με μαγνήτη. Αυτές οι βάσεις αποτελούνται από δύο μαγνήτες. Ο ένας μαγνήτης τοποθετείται, για παράδειγμα, στον εξαερισμό του αυτοκινήτου. Τον άλλο πρέπει να τον κολλήσετε πάνω στην πλάτη του κινητού. Με αυτόν τον τρόπο οι δύο μαγνήτες θα κρατούν το κινητό στη θέση του λόγω έλξης.

Άλλες βάσεις αυτοκινήτου για κινητά τοποθετούνται στον εξαερισμό με ειδικά γαντζάκια, χωρίς την ύπαρξη βεντούζας. Αυτές σας επιτρέπουν να έχετε το κινητό σας άμεσα διαθέσιμο στο ταμπλό χωρίς, όμως, να δημιουργούν προβλήματα ορατότητας.

Όποιον τύπο βάσης και αν επιλέξετε, φροντίστε να καθαρίσετε πολύ καλά την επιφάνεια στην οποία θα γίνει η τοποθέτηση. Επίσης, προτιμήστε βάσεις με προσαρμόσιμο μέγεθος, έτσι ώστε να είστε σίγουροι ότι το κινητό σας θα χωράει.

 

Σημειωματάριο αυτοκινήτου με βεντούζα

Κάποιοι από εμάς είμαστε επαγγελματικοί τύποι ή χρειάζεται να σημειώνουμε συνέχεια πράγματα ενώ βρισκόμαστε μέσα στο όχημά μας (π.χ. διευθύνσεις, παραγγελίες, τηλέφωνα κτλ.). Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα σημειωματάριο αυτοκινήτου με βεντούζα. Και σε αυτή την περίπτωση ισχύει ότι πρέπει να καθαρίσετε πολύ καλά το παρμπρίζ ή το ταμπλό προτού κολλήσετε τη βεντούζα.

 

Τασάκι αυτοκινήτου

Το κάπνισμα στο αυτοκίνητο είναι μία συνήθεια που καλό είναι να γίνεται με μέτρο και σίγουρα όχι εφόσον έχετε μαζί σας παιδιά μέχρι 12 ετών. Σε κάθε περίπτωση, όταν έρχεται η ώρα να ανάψετε τσιγάρο ενώ οδηγείτε, ένα τασάκι αυτοκινήτου θα σας βοηθήσει να κρατήσετε καθαρό το σαλόνι σας και το περιβάλλον. Τα σταχτοδοχεία αυτοκινήτου,  διατίθενται σε μια τεράστια ποικιλία από σχέδια και μεγέθη, ώστε να διαλέξετε αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο σαλόνι του αυτοκινήτου σας. Αν ψάχνετε ένα πιο… φουτουριστικό σχέδιο, ένα φωτιζόμενο τασάκι αυτοκινήτου είναι μια καλή επιλογή. Εκτός από τασάκια, στην αγορά θα βρείτε και σταχτοθήκες αυτοκινήτου, οι οποίες επίσης μπορεί να σας φανούν χρήσιμες.

 

Ποτηροθήκες αυτοκινήτου

Η σωστή ενυδάτωση μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη διαύγειά μας ενώ οδηγάμε. Ένα μπουκαλάκι νερό ή ένα τονωτικό ρόφημα, λοιπόν, είναι χρήσιμο να βρίσκεται πάντα κάπου κοντά στο τιμόνι. Οι ποτηροθήκες αυτοκινήτου είναι τέλεια λύση για αυτό. Στερεώνονται εύκολα και γερά στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας και σας επιτρέπουν να πιάσετε το ποτήρι ή το μπουκάλι χωρίς να χάσετε την προσοχή σας από το δρόμο.

 

Ποτηροθήκη αυτοκινήτου Auto Motive.gr

 

Οργάνωση χώρου αυτοκινήτου: πορτμπαγκάζ και σαλόνι

Η καλή οργάνωση χώρου αυτοκινήτου είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τις συνθήκες οδήγησης και ταξιδιού. Αυτή η οργάνωση μπορεί να περιλαμβάνει είτε το σαλόνι του αυτοκινήτου, είτε το πορτμπαγκάζ, το οποίο είναι ούτως ή άλλως ένας χώρος γεμάτος πράγματα. Ενδεικτικά, ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας ορίζει ότι όλα τα πορτμπαγκάζ πρέπει να έχουν υποχρεωτικά το εξής σετ εκτάκτου ανάγκης αυτοκινήτου.

  • πυροσβεστήρας
  • κουτί πρώτων βοηθειών
  • φωσφοριζέ γιλέκο
  • προειδοποιητικό τρίγωνο

Επιπλέον, πρέπει να διαθέτουν:

Αντί να έχετε όλα αυτά τα είδη πεταμένα πρόχειρα μέσα στο αυτοκίνητο, μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε μια ειδική θήκη πορτμπαγκάζ. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο και θα αποφύγετε το ενδεχόμενο να σπάσει ή να μετακινηθεί απότομα κάποιο αντικείμενο.

Καλύτερη οργάνωση χώρου μπορείτε να πετύχετε και στο σαλόνι. Τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν πολλούς αποθηκευτικούς χώρους, όμως μπορείτε πάντα να προσθέσετε και άλλους ανάλογα με τις ανάγκες σας. Μία κερματοθήκη αυτοκινήτου είναι ιδανική αν κινείστε συχνά σε δρόμους με διόδια. Αν φοράτε γυαλιά ηλίου στην οδήγηση, υπάρχουν ειδικές θήκες γυαλιών για αυτοκίνητα τις οποίες μπορείτε να τοποθετήσετε στο ταμπλό ή τον εξαερισμό. Αν ταξιδεύετε για διακοπές ή επαγγελματικούς λόγους, μπορείτε να κρεμάσετε κάποιο ρούχο σας σε μία ειδική κρεμάστρα αυτοκινήτου, η οποία θα βρίσκεται πάνω από τα πλαϊνά τζάμια.

Πολύ καλή οργάνωση χώρου μπορείτε να πετύχετε και με τις ειδικές θήκες καθίσματος αυτοκινήτου που μπαίνουν στο πίσω μέρος. Εκεί μπορείτε να αποθηκεύεσετε ό,τι θέλετε, από τα απαραίτητα έγγραφα κυκλοφορίας του αυτοκινήτου μέχρι παιχνίδια για τα παιδιά στο πίσω κάθισμα. Εναλλακτικά, υπάρχουν και ειδικά γαντζάκια-κρεμάστρες αυτοκινήτου που βρίσκονται στην πίσω πλευρά του μπροστινού καθίσματος και είναι ιδανικές για σακούλες.

 

Επιπλέον εσωτερικοί καθρέφτες: επιπλέον ορατότητα

Οι εσωτερικοί καθρέφτες είναι πολύ βασικοί για να έχουμε καλή αντίληψη του αυτοκινήτου και των συνθηκών γύρω από αυτό. Σε περίπτωση που το μοντέλο που «φοράει» το αμάξι μας είναι μικρό ή φθαρμένο, είναι εύκολο να το αντικαταστήσουμε με ένα καινούργιο.

Οι εσωτερικοί καθρέφτες αυτοκινήτου τοποθετούνται κυρίως το κέντρο του παρμπρίζ και έχουν σαν ρόλο το να σας δίνουν επιπλέον ορατότητα προς το πίσω τζάμι. Όμως, μπορείτε να εγκαταστήσετε και επιπλέον καθρέφτες σε άλλους θέσεις. Μπορεί για παράδειγμα να στερεώσετε τον καθρέφτη στο σκίαστρο πάνω από το τιμόνι. Αν, πάλι, ταξιδεύετε με… μικροσκοπικούς επιβάτες, οι καθρέφτες αυτοκινήτου για μωρά.

Εσωτερικός καθρέφτης αυτοκινήτου Auto Motive.gr

θα σας βοηθήσουν να έχετε όλη σας την προσοχή στραμμένη στα πίσω καθίσματα ενώ οδηγείτε. Αυτού του τύπου οι καθρέφτες στερεώνονται με ειδικό λάστιχο στα πίσω καθίσματα έτσι ώστε να αντανακλούν το καθισματάκι του μωρού που βρίσκεται από κάτω τους.

 

Και με τα κατοικίδια τι γίνεται;

Και οι τετράποδοι φίλοι μας δικαιούνται να ταξιδεύουν με άνεση! Αν συνηθίζετε τα ταξίδια με το σκυλάκι ή τη γάτα σας στα πίσω καθίσματα, μία ζώνη αυτοκινήτου για κατοικίδια είναι πολύ σημαντική. Αυτές οι ζώνες εφαρμόζουν απευθείας στο λουράκι και τον/την κρατούν ήσυχο/-η και ασφαλή στο πίσω μέρος του αμαξιού.

Ένα άλλο αξεσουάρ αυτοκινήτων εξειδικευμένο για ζωάκια είναι το κάλυμμα αυτοκινήτου για κατοικίδια. Πρόκειται για ένα κάλυμμα μεγάλο σε μέγεθος που καλύπτει όλη την περιοχή του πίσω καθίσματος και επιτρέπει στο κατοικίδιο να πατάει επάνω χωρίς να λερώνει το σαλόνι. Μπορεί να στερεωθεί εύκολα στα προσκέφαλα του αυτοκινήτου. Πλένεται εύκολα και έχει ειδικά ανοίγματα για να περνάνε οι ζώνες ασφαλείας από μέσα.

 

Δεκάδες εργονομικά αξεσουάρ αυτοκινήτων στο Auto-Motive

Το Auto-Motive διαθέτει εκατοντάδες αξεσουάρ αυτοκινήτου για να κάνετε το ταξίδι σας πιο εργονομικό και άνετο. Είμαστε σίγουροι ότι τα είδη που σας προτείνουμε θα βελτιώσουν σημαντικά την εμπειρία σας στο αυτοκίνητο, όμως, μπορείτε πάντα να επισκεφθείτε την ενότητα «εσωτερικό αυτοκινήτου» και να βρείτε τις επιλογές που ταιριάζουν στις δικές σας ανάγκες. Πραγματοποιήστε τις παραγγελίες σας εύκολα μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος και παραλάβετε τα αξεσουάρ αυτοκινήτων της επιλογής σας σε λίγες εργάσιμες μέρες πανελλαδικά.