6 TIPS YIA ESOTERIKI PERIPIISI AFTOKINITOU Auto Motive.gr

6 tips για εσωτερική περιποίηση αυτοκινήτου

Οι περισσότεροι οδηγοί δίνουμε έμφαση κυρίως στην εξωτερική περιποίηση του αυτοκινήτου μας, ίσως επειδή θεωρούμε ότι το αμάξωμα λερώνεται ευκολότερα σε σχέση με το σαλόνι ή απλώς επειδή το εξωτερικό του αυτοκινήτου μπορεί συνήθως να πλυθεί πιο εύκολα. Παρόλα αυτά και η εσωτερική φροντίδα του αυτοκινήτου μας έχει μεγάλη αξία και καλό θα ήταν να γίνεται εξίσου συχνά.

Στο δεύτερο μέρος του οδηγού μας για την περιποίηση και τον καθαρισμό του αυτοκινήτου σάς δίνουμε συμβουλές για να προστατέψετε την υγιεινή του σαλονιού, αλλά και να αυξήσετε την άνεσή σας ενώ ταξιδεύετε με το Ι.Χ. σας.

Η εσωτερική περιποίηση του αυτοκινήτου ξεκινά από τα χαμηλά

Αν στο εξωτερικό του αμαξιού η φροντίδα γίνεται ιδανικά από την οροφή προς τα κάτω, στο σαλόνι ισχύει το ανάποδο. Σας συνιστούμε να αρχίσετε την περιποίηση του αυτοκινήτου από το πάτωμα προς τα πάνω. Το πάτωμα του αυτοκινήτου είναι ίσως το πιο βρώμικο σημείο του σαλονιού, αφού δέχεται όλη τη σκόνη, τη λάσπη ή τις ακαθαρσίες από τα παπούτσια μας και επίσης έχει πολλά «τυφλά» σημεία κάτω από τα καθίσματα.

Αρχικά, απομακρύνετε προσεχτικά όλα τα σκουπιδάκια και τα προσωπικά αντικείμενα που θα δείτε παρατημένα στο πάτωμα (π.χ. μπουκάλια, συσκευασίες, τσαντάκια). Προτείνουμε να έχετε έναν κάδο ή μια σακούλα σκουπιδιών κοντά σας προκειμένου να κυλήσει η διαδικασία πιο γρήγορα.

Αφαιρέστε τα πατάκια του αυτοκινήτου και σκουπίστε τα με την ηλεκτρική σκούπα. Έπειτα, πλύντε τα με το λάστιχο και ένα καθαριστικό για χαλιά και απλώστε τα για να στεγνώσουν. 

Στη συνέχεια, επικεντρωθείτε στο ίδιο το πάτωμα, σκουπίζοντάς το σχολαστικά με την ηλεκτρική σκούπα. Αν τα μπροστινά καθίσματα σάς εμποδίζουν, σύρτε τα όσο το δυνατόν προς τα πίσω για να βλέπετε πιο ελεύθερα το πάτωμα.

Διαλέξτε τα κατάλληλα πατάκια αυτοκινήτου

Αν τα πατάκια αυτοκινήτου που έχετε είναι πολύ παλιά, συνιστούμε να τα αντικαταστήσετε προτού μπείτε στη διαδικασία να καθαρίσετε το πάτωμα. Τα παλιά πατάκια αυτοκινήτων μαδάνε και είναι συνήθως «ποτισμένα» από τη σκόνη, με αποτέλεσμα να ακυρώνουν πολύ γρήγορα τον κόπο σας για το καθάρισμα του πατώματος. 

Στην αγορά θα βρείτε κυρίως πατάκια αυτοκινήτου από λάστιχο (καουτσούκ) και πατάκια αυτοκινήτου από μοκέτα. Το ποιο υλικό θα επιλέξετε εξαρτάται από τους τρόπους με τους οποίους χρησιμοποιείτε το Ι.Χ. και φυσικά από το προσωπικό σας γούστο.

Τα πατάκια αυτοκινήτων από καουτσούκ είναι πιο συμπαγή, καθαρίζονται πανεύκολα με μία ηλεκτρική σκούπα και είναι πολύ ανθεκτικά. Συνεπώς, είναι ιδανικά αν οδηγείτε σε μέρη με πολλές λάσπες, χιόνια ή βροχές, αν βάζετε συχνά στο πάτωμα αντικείμενα που βγάζουν βρωμιά (π.χ. γλάστρες με φυτά, σακούλες με φρούτα, μισοκλεισμένα μπουκάλια, εργαλεία), αν μεταφέρετε κατοικίδια ή αν απλά μπαίνετε συχνά στο αμάξι με βρώμικα πόδια.

Από την άλλη, τα πατάκια αυτοκινήτου μοκέτα είναι ιδανικά για όσους θέλουν να δώσουν ένα πιο προσωπικό στυλ στο αμάξι. Πωλούνται σε περισσότερα χρώματα, μπορούν να έχουν custom ραμμένα λογότυπα ή σχέδια και σας δίνουν πολλές επιλογές ως προς την υφή. Τέλος, συγκρατούν τα περισσότερα σκουπιδάκια και την υγρασία προτού αυτά καταλήξουν στο πάτωμα χάρη στις ειδικές μικροΐνες τους.

Ανανεώστε τα καλύμματα αυτοκινήτου

Αμέσως μετά το πάτωμα προτείνουμε να ασχοληθείτε με τα καθίσματα. Τα καλύμματα του αυτοκινήτου σας παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην υγιεινή της καμπίνας, αλλά και στην δική σας άνεση. Για αυτό, είναι πολύ σημαντικό να ασχολείστε με τον καθαρισμό του σε κάθε ευκαιρία.

Τα περισσότερα καλύμματα αυτοκινήτων είναι από πολυεστέρα. Για τον καθαρισμό αυτών των υλικών θα χρειαστείτε:

Αρχικά χρησιμοποιήστε τη σκούπα για να απομακρύνετε το πρώτο και μεγαλύτερο στρώμα βρωμιάς. Στη συνέχεια, ψεκάστε το καθαριστικό ή ρίξτε μια μικρή ποσότητα διαλύματος σε ένα σημείο του καθίσματος. Τρίψτε μαλακά με τη βούρτσα και έπειτα στεγνώστε καλά με το πανί μικροϊνών απομακρύνοντας τη σκόνη. Έπειτα κάντε το ίδιο λίγο παραδίπλα, μετά πιο δίπλα κλπ. Καλό θα ήταν να επικεντρώνεστε σε ένα σημείο του καθίσματος κάθε φορά.

Εφόσον ο καιρός είναι καλός, συνιστούμε να ανοίξετε όλες τις πόρτες για να αφήσετε τα καθίσματα να στεγνώσουν φυσικά.

Κάλυμμα αυτοκινήτου δερμάτινο - auto-motive.gr

Αν έχετε εγκατεστημένο ένα σετ καλύμματα αυτοκινήτου από δερματίνη ή αυθεντικό δέρμα, χρειάζεται λίγο μεγαλύτερη προσοχή. Χρησιμοποιήστε ειδικό καθαριστικό για δέρματα αυτοκινήτου και όχι ένα απλό απορρυπαντικό, γιατί οι δραστικές του ουσίες μπορεί να φθείρουν το δέρμα.

Αποφύγετε να ψεκάσετε το καθαριστικό απευθείας πάνω στο κάλυμμα. Αντίθετα, ψεκάστε πρώτα το πανί μικροϊνών με αυτό και έπειτα τρίψτε μαλακά ανά μικρές περιοχές. Με αυτόν τον τρόπο το δέρμα θα αναδειχθεί και θα λάμψει σαν καινούργιο.

Η ηλιοπροστασία αυτοκινήτου δεν είναι μόνο για την παραλία

Η περιποίηση του αυτοκινήτου συνεχίζεται στα τζάμια. Πέρα από το συχνό καθάρισμά τους, θεωρούμε ότι θα ήταν καλό να επενδύσετε και σε αποτελεσματική ηλιοπροστασία αυτοκινήτου.

Η ηλιοπροστασία αυτοκινήτων τοποθετείται στο παρμπρίζ και προστατεύει το αμάξι από τις υψηλές θερμοκρασίες και την ηλιακή ακτινοβολία. Ο δυνατός ήλιος μπορεί να φθείρει το αμάξι μας όπως φθείρει και το δέρμα μας. Ξεθωριάζει τα καλύμματα, λιώνει τα πλαστικά μέρη του ταμπλό και χαλάει τα ηλεκτρικά στο εσωτερικό του σαλονιού.

Αν, μάλιστα, θέλετε προστασία από τον ήλιο και ενώ οδηγείτε, μπορείτε να πάρετε ένα σετ σκίαστρα αυτοκινήτων για τα πλαϊνά τζάμια, τα γνωστά «ηλιοστόπ». Αυτά τα σκίαστρα θα σας χαρίσουν όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα, καθώς και το επιπλέον πλεονέκτημα της άνετης, αναπόσπαστης οδήγησης.

Η περιποίηση στο ταμπλό αυτοκινήτου κάνει θαύματα

Είναι το σημείο του αυτοκινήτου που αντικρίζουμε καθημερινά, κι όμως σπάνια προσέχουμε πόση σκόνη και λεκέδες μαζεύει. Η περιποίηση στο ταμπλό του αυτοκινήτου σας θα βελτιώσει σημαντικά την εικόνα και τις συνθήκες υγιεινής του.

Ξεκινήστε ψεκάζοντας ένα νωπό πανί με καθαριστικό για ταμπλό αυτοκινήτου και τρίψτε ολόκληρη την επιφάνεια του ταμπλό, προσέχοντας τα σημεία όπου περνάει ηλεκτρικό ρεύμα (π.χ. πάνω από το καπάκι των ασφαλειών). Μπορείτε συμπληρωματικά να χρησιμοποιήσετε μία παλιά οδοντόβουρτσα για να φτάσετε σε σημεία όπου είναι δύσκολο με το πανί.

Στη συνέχεια, απολυμάνετε τους αεραγωγούς με ένα ειδικό υγρό. Χρησιμοποιήστε το ειδικό σωληνάκι για να φτάσετε στο βάθος των αεραγωγών. Αφήστε το να στεγνώσει συμπληρωματικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και εδώ την οδοντόβουρτσα ή ένα πινέλο για να απομακρύνετε τη σκόνη από τις σχάρες.

Στο τέλος της διαδικασίας ψεκάστε ειδικό σπρέι σιλικόνης για ταμπλό προκειμένου να σχηματίσετε ένα προστατευτικό στρώμα πάνω στο πλαστικό.

Προμηθευτείτε ένα καλό αρωματικό αυτοκινήτου

Το σαλόνι του αυτοκινήτου σας είναι καθαρό και έτοιμο να σας υποδεχτεί, όμως λείπει μια τελευταία λεπτομέρεια. Τα αρωματικά αυτοκινήτου δίνουν στο αμάξι μια νότα της προσωπικότητάς σας, βελτιώνουν τη διάθεσή σας ενώ οδηγείτε και καλύπτουν τυχόν δυσάρεστες οσμές.

Αρωματικό αυτοκινήτου - auto Motive.gr
ΑρωμΑ

Εμείς προτείνουμε ανεπιφύλακτα την Areon στα αρωματικά αυτοκινήτου. Πρόκειται για μια εταιρεία με τριάντα χρόνια εμπειρίας στα αρωματικά παντός είδους. Από το παραδοσιακό αρωματικό αυτοκινήτου τύπου δεντράκι μέχρι μοντέρνα βαζάκια με ποικιλία ευχάριστων οσμών, σίγουρα θα βρείτε αυτό που ψάχνετε.

Εκατοντάδες προϊόντα για εσωτερική περιποίηση αυτοκινήτου

Δώστε ανανεωμένο στυλ στο εσωτερικού του αυτοκινήτου σας με τα είδη του Auto-Motive. Στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα θα βρείτε εκατοντάδες προϊόντα καθαρισμού και περιποίησης διαθέσιμα για εσάς. Κάντε τις παραγγελίες σας εύκολα και με ασφάλεια και παραλάβετε τα προϊόντα σας στην πόρτα σας σε λίγες μέρες οπουδήποτε στην Ελλάδα. Θα χαρούμε να σας εξυπηρετήσουμε!